2021 XL voor Big Art

2019 Hart van Nijmegen artikel

2018 publication Lacune proeven

2017 recensie Gelderlander

2017 tekst alex de vries

Coen Vernooij kijkt naar het ongeziene Hard lassen: speling in de ruimte In het werk van Coen Vernooij (1952) zit overal ruimte. Zijn sculpturen en tekeningen zijn onderbrekingen van wat we zien. Daardoor denk je na over de waarneming. Er is een maatvoering die structuur krijgt door de pauzes en de rust die er in […]

2017 woth

2016 bk krant

2014 uitgave reductive

2014 artikel judith van beukering (ned.)

De sculpturen van Coen Vernooij een beschrijving van zijn werk, diens bronnen en verhouding tot dualiteit  beschrijving Coen Vernooij maakt twee soorten sculpturen: wandsculpturen en staande sculpturen. Wat deze gemeen hebben is dat het open constructies zijn, gemaakt van dunne metalen staven. De wandsculpturen zijn bewerkt met ijzerglimmerverf, de staande sculpturen zijn wit gepoedercoat.

2014 recensie blad beelden over uitgave UN REAL

Coen Vernooij Toen ik in 2012 het atelier van de beeldhouwer Coen Vernooij bezocht, was hij net de laatste hand aan het leggen aan een serie wandsculpturen.

2014 article judith van beukering (english)

The sculptures of Coen Vernooij a description of his work, its sources and relation to duality description Coen Vernooij creates two types of sculpture: wall sculptures and standing sculptures. What these have in common are the fact that they are open constructions, made of thin metal bars. The wall sculptures are treated with iron oxide […]

2013 you are cordially invited

2012 blad beelden

2011 30 jaar nieuwe gang

2011 tekstgeurenwaaien

Met mijn beelden probeer ik het moment voor het ”af” zijn te verbeelden als een vorm in de mist die je probeert te herkennen. Aanleiding voor deze beelden zijn voor mij, zoals ik dat zelf noem, de randen van werkelijkheid en illusie. Of concreter; geluidsfragmenten, geurflarden, afgebroken gesprekken, lichte aanrakingen etc.

2008 sluiswerken